Jeżeli ciekawi Cię znaczenie produktów lokalnych i tradycyjnych, funkcjonowanie krajowych i unijnych systemów jakości żywności czy dziedzictwa kulinarnego, to wydarzenie jest dla Ciebie. To nie wszystko, podczas szkolenia poruszane będą również tematy tworzenia partnerstw z innymi organizacjami z sektora publicznego, prywatnego i pozarządowego oraz możliwych źródeł finansowania swojej działalności. Nie czekaj – zgłoś się!
Dla kogo ?
Seminaria skierowane są z myślą o przedstawicielkach Kół Gospodyń Wiejskich (KGW) z dziewięciu województw: zachodniopomorskiego, pomorskiego, kujawsko-pomorskiego, podkarpackiego, lubelskiego, podlaskiego, dolnośląskiego, śląskiego i łódzkiego. W szkoleniu mogą wziąć udział maksymalnie dwie osoby z jednego koła a kwalifikacja do szkolenia odbywa się na podstawie oceny dotychczasowej działalności KGW, w tym udziału i osiągnięć w konkursach na najlepszy produkt tradycyjny i regionalny. Dodatkowo brana jest pod uwagę przesłaną receptury na danie regionalne.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Nabór potrwa do 25 września. Więcej informacji, regulamin oraz formularz zgłoszeniowy, dostępne są na stronie: www.efrwp.pl
Maria Chmal
źródlo: https://www.efrwp.pl/
Zdjęcie: Pixels