Do groźnego pożaru zakładu mięsnego w miejscowości Wyszyna (powiat turecki, woj. wielkopolskie), doszło w sobotę, 22 sierpnia br. około godz. 5.00 na ranem.
Interweniowało 12 zastępów straży pożarnej z Komendy Powiatowej w PSP w Turku i OSP z powiatu tureckiego. Akcja gaśnicza trwała kilka godzin.
Wędzarnia i poddasze
Niestety spaleniu uległa wędzarnia i poddasze budynku, o łącznej powierzchni ponad 100 m. kw. Poparzeniu uległ właściciel zakładu. Mężczyzna trafił do szpitala. Na szczęście do pożaru doszło zanim do przedsiębiorstwa dotarli pracownicy. Obecnie trwa dokładne szacowanie strat i ustalanie przyczyn zdarzenia. Zakład mięsny w Wyszynie specjalizuje się w produkcji wyrobów mięsnych i wędlin.
Tekst przygotował: Robert Gorczyński
Źródło: Komenda Powiatowa PSP w Turku,
Foto: portal OSP.pl