środa, 9 października, 2024
spot_img

Opracuj biznesplan dla rolnictwa i wygraj 10 tys. euro!

spot_img

EIT Food czyli Europejski Instytut Technologii ma przyjemność zaprosić studentów kierunków rolniczych na 2 bezpłatne wydarzenia: Letnią Szkołę online oraz Warsztaty i Laboratorium Ko-kreacji. 

Szkoła letnia dla studentów

Podczas 5-dniowej Letniej Szkoły studenci wezmą udział w wykładach prowadzonych przez ekspertów z branży spożywczej, a następnie w międzynarodowym zespole będą pracować nad projektami łączącymi zdobytą wiedzę z wyzwaniami społecznymi i zróżnicowanymi potrzebami regionalnymi.

W programie wykładów m. in.: Climate Smart Agriculture, czyli rolnictwo adaptujące się do zmian klimatycznych oraz inne tematy związane z finansowaniem łańcucha wartości; Uprawy i know-how w perspektywie antropologicznej; tło gospodarcze i wartość odżywcza upraw starożytnych zbóż; Innowacje środowiskowe i tworzenie wartości, a także prezentacje zapewniające studentom niezbędne narzędzia i wiedzę do przygotowania się do Laboratorium Ko-Kreacji, poświęcone m. in. planowaniu i strategii biznesu oraz tworzeniu modeli biznesowych oraz zrównoważonej przedsiębiorczości.

Więcej informacji oraz formularz rekrutacji znajduje się na stroniehttps://www.eitfoodgrow.eu/pl/szkola-letnia/

30 tys. euro do wygrania

Podczas Warsztatów i Laboratorium Ko-kreacji studenci połączą siły z rolnikami, aby pod okiem ekspertów pracować nad rozwiązaniem problemów zgłoszonych przez rolników i przygotowaniem biznesplanu. Pomysł na biznes wypracowany podczas Laboratorium weźmie udział w konkursie online, w którym do zdobycia są 3 nagrody w wysokości 10 tys. €.

Częścią warsztatów będą również specjalistyczne seminaria poruszające takie tematy jak: zboża pradawne, rośliny lecznicze i aromatyczne oraz ich technologiczne i rynkowe perspektywy; monitorowanie upraw oraz cyfrowe wsparcie uprawy roślin; ewolucja modeli biznesowych dla rolnictwa na obszarach wiejskich.

Link do rejestracji: https://www.eitfoodgrow.eu/pl/warsztaty-i-laboratorium-wspoltworzenia/

Co mogą zyskać osobyktóre wezmą udział w Szkole Letniej i Warsztatach & Laboratorium ko-kreacji? 

1. Poznają trendy biznesowe szczególnie wpływające na branżę spożywczą 

2. Będą mieli możliwość zdobycia sieci kontaktów z przedstawicielami różnych grup i regionów z różnych krajów europejskich

3. Stworzą własny pomysł na projekt dostosowujący nabytą wiedzę nt. trendów w branży spożywczej oraz źródeł finansowania do lokalnych warunków

4. Pomysł na biznes wypracowany przez studentów wspólnie z rolnikami podczas Laboratorium Ko-kreacji weźmie udział w konkursie, w którym do zdobycia jest nagroda w wysokości 10 tys. €

Zależy nam, aby informacja o warsztatach dotarła do jak najszerszego grona studentów uczelni, w związku z tym zwracam się do Państwa z prośbą, aby wysłali Państwo bezpośrednią informację o wydarzeniach do studentów. 

Wydarzenia dedykowane są studentom studiów magisterskich i doktoranckich różnych kierunków, zarówno rolniczych i przyrodniczych, jak i humanistycznych, technicznych czy ekonomicznych.

spot_imgspot_img
Agro Profil
Agro Profil
Magazyn rolniczy Agro Profil tworzony jest przez redaktorów rolników. Praktyczne podejście do problemów jest dla nas najważniejsze. Agro Wydawnictwo powstało w styczniu 2016 roku i od tego czasu regularnie przekazuje polskim rolnikom wiedzę ułatwiającą prowadzenie nowoczesnego gospodarstwa. Każdego roku Magazyn Agro Profil uczestniczy w wielu wydarzeniach branżowych - między innymi Agro Show, Agro Tech Kielce, Polagra Premiery, Agro-Park, Targi Książki i wielu innych. Wydawnictwo współpracuje z wieloma pracownikami naukowymi takich placówek jak np. Instytut Ochrony Roślin, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu czy też Politechniki Bydgoskiej.

Napisz komentarz

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Podobne artykuły

Bieżący Agro Profil

spot_img

Śledź nas

Ostatnie artykuły

Strefa wiedzy

Pogoda dla rolników

0
Would love your thoughts, please comment.x