Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich zaprasza do kolejnej edycji Ogólnopolskiego Konkursu PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU. Celem konkursu jest integracja środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego z sektorem przemysłu mięsnego, upowszechniane wiedzy o chowie i hodowli bydła ras mięsnych oraz ukazanie znaczenia tego działu produkcji rolnej dla bioróżnorodności i dla gospodarki narodowe.
Jakie są warunki przystąpienia do konkursu?
W wyniku konkursu zostaną wyłonieni najlepsi producenci bydła mięsnego za rok 2021 w następujących kategoriach: hodowca, producent opasów, producent odsadków. Warunki konkursu przedstawiamy poniżej.
- Konkurs kierowany jest do osób zajmujących się opasem bydła i hodowlą bydła mięsnego.
- Uczestnikami konkursu mogą być osoby fizyczne oraz osoby reprezentujące osoby prawne.
- Kandydatów do Konkursu zgłaszają Ośrodki Doradztwa Rolniczego, Izby Rolnicze, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Związki Pracodawców – Dzierżawców i Właścicieli Rolnych, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego oraz inne organizacje i grupy zrzeszające hodowców i producentów bydła mięsnego.
- Udział w Konkursie jest bezpłatny.
- Do udziału w konkursie można zgłosić kandydatów w 3 kategoriach:
- hodowca,
- producent odsadków,
- producent opasów.
- Każdy kandydat może być zgłoszony w dwóch z trzech kategorii opisanych w § 5 pkt.
- Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest przesłanie wypełnionego formularza rejestracyjnego drogą elektroniczną dostępnego na stronie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego – pzpbm.pl
Zgłoszenia uczestników, które wpłyną po terminie określonym w § 5 pkt. 8, nie będą mogły brać udziału w konkursie. Nie zwlekajcie! Przesyłanie formularzy konkursowych trwa do 26 listopada 2021 roku. Pełny regulamin znajduje się na stronie https://nowa.pzpbm.pl/event/konkurs-pt-producent-bydla-miesnego-roku-2021/.
Źródło: PZPBM
zdj:pixabay.com