środa, 27 października, 2021
spot_img

Sokołów z nowym Wiceprezesem ds. Produkcji i Rozwoju

-REKLAMA-spot_img
-REKLAMA-spot_img

Od sierpnia funkcję Wiceprezesa Zarządu ds. Produkcji i Rozwoju w Sokołów S.A. pełni Kazimierz Kisiel, dotychczasowy Dyrektor Oddziału w Sokołowie Podlaskim. Zmiana jest wynikiem przejścia na emeryturę dotychczasowego Wiceprezesa Stanisława Wierzbickiego, który piastował to stanowisko od 2000 roku.

Wiedza i doświadczenie

Wiceprezes Stanisław Wierzbicki przez całą swoją karierę był związany z branżą mięsną. Pracę zawodową rozpoczął w Zakładach Mięsnych w Jarosławiu jako technolog. Dzięki swojej ambicji i sukcesom szybko piął się po szczeblach kariery zawodowej przechodząc od stanowisk kierowniczych  na wielu wydziałach i do funkcji Dyrektora i Prezesa Zarządu tego przedsiębiorstwa. W 1988 roku uzyskał tytuł doktora na wydziale technologii żywności Akademii Rolniczej w Poznaniu. Wśród jego istotnych osiągnięć, jako Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych w Jarosławiu, znajduje się przeprowadzenie prywatyzacji i restrukturyzacji – kluczowych dla dalszego funkcjonowania tej firmy.

1 września 2000 roku nastąpiła fuzja Grupy Farm Food, w skład której wchodziły zakłady w Czyżewie, Jarosławiu i Tarnowie, z grupą Sokołów, posiadającą zakłady w Sokołowie Podlaskim, Kole i Dębicy. Stanisław Wierzbicki został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu ds. Produkcji i Rozwoju w Grupie Sokołów.

Dzięki ogromnemu bagażowi doświadczeń, wiedzy i wzorowej współpracy z pozostałymi Członkami Zarządu z sukcesem udało się przeprowadzić skomplikowany proces restrukturyzacji przedsiębiorstwa i specjalizacji poszczególnych zakładów Grupy Sokołów. Innowacyjne podejście, poszukiwanie nowych rozwiązań i ciągłe rozwijanie potencjału produkcyjnego sprawiło, że wszystkie zakłady w Grupie Sokołów są jednymi z najnowocześniejszych w Polsce, dostosowanymi do zaspokajania potrzeb konsumentów. Prezes Stanisław Wierzbicki nadzorował również wprowadzenie wielu znanych i cenionych linii produktowych i produktów: Naturrino, Z Gruntu Dobre, Sokoliki, Drób Premium, Parówki z szynki.

Plany na przyszłość

Nowy Wiceprezes ds. Produkcji i Rozwoju w Sokołów S.A. – Kazimierz Kisiel, od 2006 roku piastował stanowisko Dyrektora Oddziału w Sokołowie Podlaskim. Wcześniej związany był m.in. z ówczesną Grupą Farm Food (obecnie Grupa Sokołów) w Czyżewie, gdzie pełnił funkcje Szefa Produkcji, Z-cy Dyrektora ds. Produktu, a następnie Dyrektora Sprzedaży. Kazimierz Kisiel jest absolwentem Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie (wydział technologii żywności, specjalizacja technologia mięsa). Ukończył również podyplomowe studia menadżerskie w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie oraz studia EMBA: Executive Master of Busines Administration.  

Do jego największych osiągnięć na stanowisku Dyrektora Oddziału w Sokołowie Podlaskim, należy zaliczyć stworzenie profesjonalnego zespołu pracowników, zwiększenie produkcji (w latach 2006- 2020 produkcja w zakresie wszystkich wydziałów wzrosła o 264%, zaś w zakresie wyrobów plasterkowych o 493%) oraz wybudowanie i uruchomienie wydziału plasterkowania. Dzięki temu Sokołów jest liderem w Polsce w produktach plastrowanych.

Nowy Wiceprezes planuje kontynuować dotychczas obraną strategię rozwoju, dalszą modernizację i automatyzację zakładów Grupy Sokołów oraz zwiększanie potencjału produkcyjnego. – Działania rozpoczęte przez Wiceprezesa Stanisława Wierzbickiego z całą pewnością będą kontynuowane, co przyczyni się do dalszego umacniania pozycji rynkowej Sokołowa – podkreśla Kazimierz Kisiel.

-REKLAMA-spot_imgspot_img
Agro Profil
Magazyn rolniczy Agro Profil tworzony jest przez redaktorów rolników. Praktyczne podejście do problemów jest dla nas najważniejsze.

Napisz komentarz

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Podobne artykuły

Śledź nas

23,796FaniLubię
595ObserwującyObserwuj
8,920SubskrybującySubskrybuj

Ostatnie artykuły

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x