Ziemniaki Tokio

Tokio

Ziemniaki Tokio

Opis

Nazwa odmiany: Tokio

Wczesność: Średniowczesna

Użytkowość: Frytkowa

Typ kulinarny: B/C, frytkowy

Bulwy

Kształt: okrągłoowalny

Kolor skórki: żółta, gładka

Kolor miąższu: jasno żółty

Głębokość oczek: średnie

Plon

Skrobia (%): 16-17

Poziom suchej masy (%)

Cechy odpornościowe 

Mątwik: Ro1, 4 Pa2, 3

Wirus Y: wysoka

Liściozwój: średnia

Parch zwykły: średnia

Mechaniczne uszkodzenia

Trwałość przechowalnicza: Dobra stabilność przechowywania, długi okres spoczynku kiełka

Hodowla/reprezentant w Polsce

Hodowla/reprezentant w Polsce: Norika

Wzrost

: Szybki rozwój roślin w pierwszej fazie wzrostu, krzaki wysokie, kwiaty białe, średnio kwitnący środek magazynowania, średnie kiełkowanie

Dodatkowe informacje

Opis

W bieżącymnumerze 11/2018
  • Co powinieneś wiedzieć o potasie?
  • Kanianka – stary nowy pasożyt
  • Dlaczego łan wylega?
  • Siej dobrze dobrane odmiany
  • Gnojowicy nie za dużo!
  • Jak będziemy zwalczać chwasty w 2050 roku?
  • 100 ha na jednym zbiorniku?
  • Testy polowe Zetora
  • Agregaty do siewu w systemie uproszczonym
  • Adaptery sercem rozrzutnika
Agro Profil magazyn rolniczy nr 11/2018
Zapisz się do naszego newslettera
Skontaktuj się z nami

MAGAZYN ROLNICZY AGRO PROFIL © 2018