piątek, 29 marca, 2024
spot_img

Produkty bez pozostałości pestycydów – jedyne na polskim rynku

spot_img

Bonduelle, wychodząc naprzeciw najbardziej aktualnym trendom konsumenckim i żywieniowym, poszerza asortyment warzyw „Bez pozostałości pestycydów”. To unikalna propozycja na rynku polskim, która spełnia wysokie wymagania świadomych konsumentów. W asortymencie warzyw Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” pojawiła się nowość – mrożona Fasolka Szparagowa, a już wkrótce dostępne będą mrożone Brokuły. W ofercie firmy można znaleźć także inne produkty „Bez pozostałości pestycydów”- mrożony Groszek Zielony oraz produkty w puszkach: Kukurydzę Złocistą i Groszek Tradycyjny. Warzywa „Bez pozostałości pestycydów” są promowane przez Bonduelle w rozpoczynającej się kampanii „Tak smakuje dobro”. Jednocześnie prowadzona jest kampania edukacyjna dotycząca zobowiązań marki Bonduelle z zakresu zrównoważonej produkcji.

W ostatnich latach zaobserwować można dynamiczne zmiany w trendach konsumenckich. Część z nich uległa dodatkowemu przyspieszeniu i wzmocnieniu w pandemicznej rzeczywistości. – Konsumenci są przede wszystkim coraz bardziej świadomi i wymagający – mówi Mariola Małkowska, Product Manager w Bonduelle Polska. – Dotyczy to wielu obszarów – oczywiście w ogromnej mierze wiąże się z jakością produktów, ich czystym składem i tym, jaką stanowią one wartość w zbilansowanej diecie. Ale spojrzenie konsumentów na działania producentów jest dziś dużo szersze. Liczy się także zrównoważony sposób produkcji i odpowiedzialność społeczna. W Bonduelle tworzymy produkty z myślą o zdrowiu ludzi i dobrostanie planety, podejmując i realizując w tym zakresie wiele konkretnych zobowiązań. 

Innowacyjna technologia – bez pozostałości pestycydów

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom świadomych konsumentów, Bonduelle, jako jedyna firma w Polsce, oferuje produkty „Bez pozostałości pestycydów”. Warzywa mogą zawierać pozostałości pestycydów, czyli środków ochrony roślin, które spożywane w nadmiarze szkodzą. Znak „Bez pozostałości pestycydów” potwierdza, że każda partia tych warzyw Bonduelle jest przebadana w akredytowanych laboratoriach zewnętrznych, gdzie weryfikowany jest brak pozostałości ponad 500 cząsteczek różnych pestycydów, w granicach oznaczalności (<0,01 ppm). Co ważne, Bonduelle stosuje tu bardziej rygorystyczne normy niż te wymagane przez prawo.

W asortymencie Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” jest dostępny mrożony Groszek Zielony „Już przygotowane na parze” oraz warzywa w puszkach: Kukurydza Złocista i Groszek Tradycyjny.

  • NOWOŚĆ – Fasolka szparagowa Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością oraz bogactwem wartości odżywczych. W procesie mrożenia wykorzystywana jest fasolka młoda i bezwłóknista – nie ma przerośniętych ziaren, a jej skórka jest cienka. Dostępne warianty to Fasolka SzparagowaZielona Cała, Fasolka Szparagowa Zielona Cięta oraz Fasolka Żółta.
  • Groszek Zielony Bonduelle Już przygotowane na parze „Bez pozostałości pestycydów” – idealnie jędrny groszek mrożony, w intensywnym zielonym kolorze. Już przygotowany na parze, dzięki czemu czas przygotowania jest skrócony do kilku 3 minut. 
  • Kukurydza Złocista Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. 
  • Groszek Tradycyjny Bonduelle „Bez pozostałości pestycydów” – prosto z Kujaw, na nasze talerze. Ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i znakomity smak. 

Źródło: informacja prasowa

Agro Profil
Agro Profil
Magazyn rolniczy Agro Profil tworzony jest przez redaktorów rolników. Praktyczne podejście do problemów jest dla nas najważniejsze. Agro Wydawnictwo powstało w styczniu 2016 roku i od tego czasu regularnie przekazuje polskim rolnikom wiedzę ułatwiającą prowadzenie nowoczesnego gospodarstwa. Każdego roku Magazyn Agro Profil uczestniczy w wielu wydarzeniach branżowych - między innymi Agro Show, Agro Tech Kielce, Polagra Premiery, Agro-Park, Targi Książki i wielu innych. Wydawnictwo współpracuje z wieloma pracownikami naukowymi takich placówek jak np. Instytut Ochrony Roślin, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu czy też Politechniki Bydgoskiej.

Napisz komentarz

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Podobne artykuły

Bieżący Agro Profil

spot_img

Śledź nas

Ostatnie artykuły

Pogoda dla rolników

0
Would love your thoughts, please comment.x