czwartek, 1 października, 2020
- REKLAMA -
Home Publikacje Produkcja i rynek wołowiny w Polsce

Produkcja i rynek wołowiny w Polsce

59,00 

W niniejszym opracowaniu wskazuje się na możliwości zwiększenia produkcji bydła rzeźnego, poprawę jakości wołowiny oraz polepszenie opłacalności jej produkcji w Polsce. Producent bydła rzeźnego uzyska niezbędne informacje na temat wyboru zwierząt do opasu, bazy paszowej, sposobów żywienia cieląt i młodego bydła rzeźnego. Czytelnik uzyska również cenną wiedzę o sposobie obrotu przedubojowego oraz zasadach skupu i klasyfikacji bydła rzeźnego. Obszernie omówiony został temat jakości kulinarnego mięsa wołowego oraz zagadnienia dotyczące czynników modyfikujących jego jakość, a także sposobów dystrybucji i sprzedaży wołowiny. Opracowanie obejmuje również problematykę opłacalności produkcji wołowiny, która ma podstawowe znaczenie w rozwoju rynku i konsumpcji mięsa wołowego w Polsce.

Praca przeznaczona jest głównie dla producentów bydła rzeźnego oraz dla pracowników przemysłu mięsnego, głównie z działów skupu i technologów przetwórstwa mięsnego. Stanowić ona może również cenne źródło wiedzy dla studentów kierunków zootechnicznych oraz towaroznawstwa produktów pochodzenia zwierzęcego.

Na stanie

SKU: P-Pro-Wolo Kategoria:

Dodatkowe informacje

Waga 0.950 kg
Wymiary 28 × 22 × 2 cm