sobota, 26 września, 2020
- REKLAMA -
Home Publikacje Drobiarstwo niekonwencjonalnie

Drobiarstwo niekonwencjonalnie

32,00 

Książka ta jest drugim uaktualnionym wydaniem „Drobiarstwa niekonwencjonalnego”. Zaproponowane w tej książce rozwiązania dają szansę na to, że nawet intensywna produkcja drobiarska może mieć znamiona produkcji proekologicznej. Autorka we właściwy sobie, swobodny, gawędziarski sposób opisuje zagadnienia związane z żywieniem i utrzymaniem drobiu, oparte najczęściej o wyniki swoich własnych badań. Proponuje zastosowanie naturalnych, ale zarazem tanich rozwiązań, dzięki którym pozyskane surowce drobiarskie będą zarazem bezpieczne, smaczne ale także zdrowe. Autorka opisuje poszczególne gatunki drobiu, ich zachowania, budowę i funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Zwraca uwagę m.in. na korzystne działanie drożdży, żwirku krzemowego, węgla drzewnego, popiołu, czosnku i różnego rodzaju przypraw. Zaznacza rolę żywienia stymulującego układ odpornościowy ptaków.

Jest to lektura pasjonująca i intrygująca. Polecana wszystkich producentom drobiu niezależnie od skali produkcji.

Autor: Teresa Majewska
ISBN
: 978-83-917877-2-4
Format: 145 x 205 mm
Objętość: 208 str.
Oprawa: miękka
Kolory: pełen kolor
Rok wydania: 2018, dodruk 2019

Na stanie (może być zamówiony)

SKU: P-Pro-Drob Kategoria:

Dodatkowe informacje

Waga 0.330 kg
Wymiary 22 × 16 × 1.5 cm