Wyświetlanie 1–12 z 38 wyników

Pokaż pasek
Zamknij

Hodowca Bydła nr 1/2020

9,50 
W numerze:
  1. Użytki zielone w Polsce –stan obecny, możliwości wykorzystania, produkcyjność Stefan Grzegorczyk
  2. Renowacja trwałych użytków zielonych – ważny czynnik wpływający na ichproduktywność Kazimierz Grabowski
  3. Kukurydza – czynniki decydujące o wielkościi jakości zebranego plonu Sylwiana Nowicka, Hubert Waligóra
  4. Tendencje żywieniowe krów wysokomlecznychw okresie zasuszenia Oliwia Duszyńska-Stolarska
  5. Włókno fizycznie efektywnew dawkach dla krów Józef Krzyżewski
  6. Mniej znanemikotoksykozy bydła Zdzisław Gliński
  7. Proekologiczne systemy wychowu jałówek rasmlecznych Krzysztof Bilik
  8. Sprzedaż bydła WBC OSI Poland Foodworks
  9. Automatyczne żywienie bydła– czy to się opłaca? Kamil Siatka
  10. Jak poprawić mikroklimatw starej oborze? Przemysław Marek
  11. Zwalczanie IBR / IPVw stadach bydła Agnieszka Wilczek-Jagiełło
 
Dodaj do koszyka
Zamknij

Hodowca Drobiu nr 1/2020

9,50 
Spis treści:
  1. wydarzenia
  2. choroby wirusowe
  3. materiały paszowe
  4. żywienie
  5. utrzymanie
  6. jaja
  7. wydarzenia
  8. fizjologia
Dodaj do koszyka
Zamknij

Hodowca Trzody Chlewnej 11-12/2019

13,00 
W numerze:
  1. Stymulowanie pobrania paszy przez prosięta Dorota Bugnacka
  2. Żywienie prosiąt po odsadzeniu Oliwia Duszyńska-Stolarska
  3. Białka zwierzęce w żywieniu trzody chlewnej Wioletta Biel
  4. Zaspokój zapotrzebowanie żywieniowe świń na aminokwasy siarkowe używając nowoczesnego, bardziej zrównoważonego i zdrowszego jej źródła: L-metioniny dr Behnam Saremi
  5. Optymalizacja poziomu argininy w paszach dla świń jest ważnym krokiem w kierunku polepszenia wyników zootechnicznych produkcji dr Behnam Saremi
  6. ADISSEO Polska 2019: Analiza zawartości mykotoksyn w pszenicy Radka Borutova
  7. Rodzaje odpadów rolno-spożywczych w żywieniu „na mokro” Karolina Szulc
  8. ABC bioasekuracji Rodian Pawłowski
  9. Automaty paszowe i wiele więcej Marta Łabaj
  10. Zagrożenia dla duńskiej produkcji trzody chlewnej Marek Wróbel
  11. Dlaczego szczepienia są opłacalne? Oliwia Duszyńska-Stolarska
  12. Rasy zachowawcze świń w Polsce pogłowie, możliwości wykorzystania, programy pomocowe Marek Babicz, Magdalena Szyndler-Nędza, Ewa Skrzypczak, Karolina Szulc, Anna Hammermeister, Zbigniew Bajda
  13. Forum trzodziarskie po raz siódmy Marta Łabaj
  14. Współczesne problemy w chowie i hodowli trzody chlewnej Konferencja WMODR w Olsztynie Katarzyna Markowska
Dodaj do koszyka
Zamknij

Indyk Polski 65 (4/2019)

15,00 
W numerze:
  1. Co decyduje o żerności drobiu? Ryszard Gilewski, Stanisław Wężyk
  2. Znaczenie kwasów humusowych w produkcji drobiu Anna Wilkanowska
  3. Metionina w żywieniu indyków Bartosz Korytkowski
  4. Nowa fabryka Tasomix Piotr Lisiecki
  5. Surowce wysokoenergetyczne w żywieniu drobiu Maciej Kucharski
  6. Przycinanie dziobów u indyków - konsekwencje wprowadzenia zakazu Iwona Stolarska
  7. Lider w produkcji piskląt podsumowuje rok i przedstawia wizję na kolejne lata Grelavi S.A.
  8. Autoszczepionki - zastosowanie w profilaktyce chorób indyków Agnieszka Wilczek-Jagiełło
  9. Choroba okrągłego serca Round Heart Disease (RHD) u indyków Maciej Kucharski
  10. Utrzymanie higieny przed wstawieniem ptaków Katarzyna Jankowska
  11. Krótka historia udomowienia indyków Bartosz Korytkowski
  12. 25-lecie Regionalnej Grupy Producentów Drobiu Farmer - święto producentów drobiu Katarzyna Markowska
  13. XXX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie WPSA Zegrze, 2018 Monika Michalczuk
  14. Jaki powinien być budynek dla indyków reprodukcyjnych? Tłumaczenie: Agata Skoczek
Dodaj do koszyka
Zamknij

Program Ochrony Roślin Sadowniczych 2020

30,00 
Informacje zawarte w Programie Ochrony Roślin Sadowniczych na 2020 r. został opracowane na podstawie etykiet rejestracyjnych środków ochrony roślin oraz wiedzy merytorycznej twórcy publikacji. Mają za zadanie pomóc sadownikom w stworzeniu autorskich programów ochrony roślin dostosowanych do warunków ekonomicznych i specyfiki danego danego gospodarstwa sadowniczego. W PORS znajdują się tylko te środki, które będą dostępne na polskim rynku w 2020 r. dla ochrony jabłoni, gruszy, śliwy, czereśni, wiśni, brzoskwini, moreli, orzecha włoskiego, leszczyny, truskawki, maliny, porzeczki czarnej, porzeczki czerwonej i białej, agrestu, borówki wysokiej, winorośli, aktinidii, aronii, jagody kamczackiej, pigwy, rokitnika i żurawiny.
Dodaj do koszyka
Program Ochrony Roślin Warzywnych 2020
Zamknij

Program Ochrony Roślin Warzywnych 2020

30,00 

Informacje zawarte w Programie Ochrony Roślin Warzywnych na 2020 r. zostały opracowane na podstawie etykiet rejestracyjnych środków ochrony roślin oraz wiedzy merytorycznej twórcy publikacji. Mają za zadanie pomóc w stworzeniu autorskich programów ochrony roślin dostosowanych do warunków ekonomicznych i specyfiki danego gospodarstwa  warzywnego. W PORW znajdują się środki zarejestrowane do ochrony przed chorobami, szkodnikami i chwastami dla upraw: bobu, brokułów, buraka ćwikłowego, cebuli, chrzanu, czosnku, dyni, cukinii, kabaczka, patisonów, fasoli, grochu, kalafiora, kapusty głowiastej, kapusty pekińskiej, kopru, kukurydzy, marchwi, ogórka, pasternaku, pietruszki, pomidora, pora, rabarbaru, rukoli, roszponki, rzepy, rzodkwi, rzodkiewki, sałaty, selera, szparagów, szpinaku, oberżyny, papryki, kalarepy, cykorii, endywii, jarmużu, kalarepy i soczewicy.

Dodaj do koszyka
Zamknij

Uprawa Uproszczona – Publikacja specjalna Agro Profil

14,95 
Publikacja specjalna „Uprawa uproszczona w systemie rolnictwa precyzyjnego” to pozycja dla wszystkich rolników rozważających możliwość rezygnacji z uprawy płużnej. Autorzy w obiektywny sposób przedstawiają wszystkie wady i zalety uprawy gleby bez użycia pługa. Szczegółowo charakteryzują wszystkie aspekty uprawy konserwującej (uprawy mulczowej). Z publikacji dowiesz się wszystkiego na temat systemów uprawy roli, dlaczego wprowadzono uproszczenia w uprawie, czym się różni uprawa uproszczona całopowierzchniowa od uprawy pasowej i siewu bezpośredniego. To również przegląd rynku maszynowego do uproszczonej uprawy roli. Tematyka wzbogacona została dodatkowo o zasady rolnictwa precyzyjnego i technologie stosowane w tym systemie.
Dodaj do koszyka
Zamknij

Zboża – Publikacja Specjalna Agro Profil

14,95 
Kompleksowy przewodnik po uprawie czterech gatunków zbóż uprawianych w Polsce. Prezentacja odmian zbadanych przez COBORU, nawożenie, ochrona, dobór odmian, siew, uprawa oraz szczegółowe technologie m.in. uproszczenia w jednym wydaniu. Publikacja porusza również temat zbioru i przechowywania. Format A4, 116 stron oraz wiele ciekawych fotografii.
Dodaj do koszyka
Zamknij

Kukurydza – Publikacja specjalna Agro Profil

14,95 
Niezbędnik każdego plantatora kukurydzy. Zawiera szczegółowe informacje i porady fachowców na temat agrotechniki, ochrony, nawożenia, doboru odmian i zbioru kukurydzy. Szczególną uwagę poświęcono omacnicy prosowiance - szkodliwości i możliwościom zwalczania tego agrofaga. Doradzamy jak odżywić kukurydzę w najważniejsze mikroelementy. Wiele tabel z dedykowanymi środkami ochrony roślin stosowanymi w kukurydzy ułatwia podjęcie decyzji dotyczącej technologii ochrony plantacji. Wyniki badań poletkowych z uwzględnieniem plonowania odmian na ziarno i na kiszonkę umożliwia dokonanie wyboru odpowiedniej odmiany.
Dodaj do koszyka
Zamknij

Użytki zielone – Publikacja specjalna Agro Profil

14,95 
Publikacja zawiera najważniejsze informacje na temat trwałych i przemiennych użytków zielonych. Szeroki opis gatunków traw i roślin motylkowych wraz z polecanymi odmianami, ułatwi czytelnikowi wybór gatunków do swoich użytków. Poruszone tematy nawożenia, ochrony i renowacji uzupełniają publikację i czynią ją swoistym przewodnikiem w założeniu i pielęgnacji tego typu uprawy. Opis kosiarek, zgrabiarek, przetrząsaczy, a także innych maszyn niezbędnych podczas pracy na użytkach zielonych, pozwoli wybrać sprzęt dostosowany do potrzeb danego gospodarstwa.
Dodaj do koszyka
Zamknij

Rzepak – Publikacja specjalna Agro Profil

14,95 
Niezbędnik każdego plantatora rzepaku. Zawiera informacje na temat odpowiedniej agrotechniki, nawożenia oraz skutecznej ochrony tej wymagającej rośliny. Ułatwia podjęcie decyzji dotyczącej doboru odmian na podstawie tabel zawierających wyniki badań polowych najpopularniejszych odmian rzepaku (poziom plonowania, odporność na choroby, wyleganie, zawartość tłuszczu, wczesność itp.). Szeroko prezentuje monitoring agrofagów oraz sposoby walki z najważniejszymi szkodnikami, chorobami oraz chwastami.
Dodaj do koszyka
Zamknij

Strączkowe – Publikacja specjalna Agro Profil

9,95 
Publikacja poświęcona uprawie roślin strączkowych, opisuje nawożenie, ochronę, siew, dobór odmian, fazy rozwojowe, szkodniki, sposoby zwalczania chorób, oraz szczegółowe technologie, m.in. uproszczenia. Porusza też temat siewu i przechowywania. Wydanie formatu A4, posiada 58 stron.
Dodaj do koszyka