wtorek, 2 marca, 2021

Dania wołowe-wykwintne i proste w przygotowaniu od firmy Sokołów

-REKLAMA-
-REKLAMA-

Dania z wołowiny wolno gotowane to nowa propozycja w asortymencie Sokołowa, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. W tej linii znaleźć można kilka znakomitych produktów: policzki wołowe w sosie własnym, gulasz wołowy w stylu meksykańskim, gulasz z daktylami, żeberka w sosie winnym oraz żeberka w sosie pieczeniowym. Wszystkie są przygotowywane metodą wolnego gotowania, która gwarantuje zachowanie esencji potrawy i jej pełnego smaku. Wystarczy je tylko podgrzać, by móc zaserwować wykwintne, aromatyczne danie. 

Wołowina to wyjątkowo szlachetny gatunek mięsa, o złożonym bukiecie smakowym, jak również doskonałych wartościach odżywczych. Coraz częściej trafia na polskie stoły, jednak niekiedy nadal jest uważana za mięso niełatwe do przyrządzenia i wymagające dużych umiejętności kulinarnych. Właściwy sposób przygotowania jest tymczasem niezwykle istotny, gdyż pozwala na wydobycie pełni walorów smakowych i aromatycznych wołowiny. 

Sekretem idealnego przygotowania wołowiny jest wolne gotowanie. Daje ono znakomite efekty, jest jednak czasochłonne. Dlatego doskonałym rozwiązaniem są dostępne w ofercie Sokołowa dania z wołowiny, już przygotowane tą metodą. Warto po nie sięgnąć, by w prosty i szybki sposób przyrządzić wyszukaną potrawę, doskonałą na rodzinne obiady, uroczyste spotkania czy inne specjalne okazje. 

Sokołowskie dania z wołowiny wolno gotowane są najpierw marynowane w odpowiedniej kompozycji przypraw i dodatków, która doskonale współgra z nutą smakową mięsa i dopełnia jego walorów. Następnie są długo gotowane (przez 8 godzin) w temperaturze ok. 80°C. Specjalne opakowanie próżniowe, w którym mięso jest gotowane, pozwala na „zamknięcie” smaku i aromatu wewnątrz oraz utrzymanie struktury mięsa.  Danie zyskuje tym samym szczególną wyrazistość, a esencja potrawy zostaje w pełni zachowana. To gwarancja wyjątkowych doznań kulinarnych. Dania z wołowiny wolno gotowane Sokołów wyróżnia wysoka kruchość, miękkość i soczystość. Wszystkie produkty z tej linii nie zawierają dodatku substancji konserwujących.

Asortyment dań wołowych wolno gotowanych Sokołów obejmuje: Policzki wołowe w sosie własnym (klasyczne w smaku, niezwykle delikatne), Gulasz wołowy w stylu meksykańskim (z warzywnymi dodatkami, w postaci kukurydzy, czerwonej fasoli, marchewki, selera, groszku, fasolki szparagowej zielonej oraz papryki), Gulasz z daktylami (o oryginalnym smaku, z daktylami, cynamonem i imbirem).

Dania wołowe wolno gotowane Sokołów są wyjątkowo proste w przyrządzeniu – wystarczy je podgrzać w odpowiedniej temperaturze, w garnku z wodą lub w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. 

Dania te są dostępne w sieciach handlowych (Aldi, Auchan, Carrefour), w Delikatesach Sokołów oraz w hurtowniach Sokołów. 
Sugerowana cena detaliczna:  
Ok. 24,99 – 29,99 za kg

Źródło: informacja prasowa

-REKLAMA-
Avatar
Agro Profil
Magazyn rolniczy Agro Profil tworzony jest przez redaktorów rolników. Praktyczne podejście do problemów jest dla nas najważniejsze.

Napisz komentarz

Dodaj odpowiedź

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Podobne artykuły

2 nowe opony MICHELIN CrossGrip

Michelin wprowadza dwa nowe rozmiary swoich całorocznych opon rolniczych MICHELIN CrossGrip o wielofunkcyjnym zastosowaniu. Gama przeznaczona jest do koparko-ładowarek, ładowarek burtowych, ładowarek teleskopowych i...

Gwarancja Michelin przedłużona na 2021 r.

Michelin przedłuża na rok 2021 bezpłatną gwarancję dla opon rolniczych i agro-przemysłowych. Gwarancja obejmuje uszkodzenia przypadkowe i stanowi ekwiwalent ubezpieczenia opon. Gwarancja na opony...

Telematyka tańsza o połowę

John Deere ułatwia dostęp do JDLink, dzięki nowej ofercie instalacji modułu MTG, który będzie teraz tańszy o połowę. To w praktyce oznacza, że każdy...

Śledź nas

21,237FaniLubię to
395ObserwującyObserwuj
6,340SubskrybującySubskrybuj

Ostatnie artykuły